Dagens Tips

Vet du at du kan få flere matavfalls poser og plastsekker når du har gått tom?

Dette får du utlevert på en av våre gjenvinningsstasjoner eller på vårt kontor.

Personvern og cookies

Solør Renovasjons personvernerklæring

Denne personvernerklæringen inneholder generell informasjon om hvordan vi bruker og behandler personopplysninger i vår virksomhet. Den sier også noe om hvordan personvernet skal ivaretas når du besøker våre digitale informasjonskanaler.

Personopplysninger er kort fortalt opplysninger som kan kobles til deg som person. En personopplysning kan være navn, telefonnummer, adresse, men det kan også være ting som IP-adresser, et atferdsmønster, eller en vurdering/profilering gjort ut ifra et datasett. Vi vil trenge noen av dine personopplysninger for å best mulig kunne svare på din henvendelse og gi deg den rette informasjonen. All bruk av personopplysninger regnes som en behandling. Dette kan for eksempel være innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse.

 Solør Renovasjon IKS (SOR) er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Vi vil derfor sørge for at vår bruk av personopplysninger er i samsvar med gjeldende personvernregler. Barn under 16 år er ikke registrert i våre registre, men kan være bruker av vår fb-side, og legge inn kommentarer der. Dette overvåker vi ekstra nøye. Din tillit til oss er svært viktig for oss, og SOR er derfor opptatt av å ivareta ditt personvern. Vi skal påse at dine opplysninger ivaretas etter reglene gjeldende i henhold til General Data Protection Regulation (GDPR). Dette er et regelverk som alle medlemslandene i EU og EØS er forpliktet til å etterleve.

Hva slags personopplysninger har vi?

I vårt kunderegister har vi opplysninger om kundens navn, fødselsnummer, kontaktinformasjon. I tillegg kan vi oppbevare opplysninger om eventuelle finansielle forhold som berører enkelte kunder. Fødselsnummer benytter vi kun for å administrere kundeforholdet.

Formål med personopplysningene

Personopplysningene vi henter inn og oppbevarer er nødvendige for at vi skal kunne utføre de oppgavene og tjenestene som er i vårt oppdrag fra våre eierkommuner. Opplysningene hentes kun inn fra godkjente offentlige registre og systemer, så som folkeregistret m.m. Dine personopplysninger blir også behandlet i forbindelse med dine henvendelser til oss via e-post eller kontaktskjemaer.

 Om cookies (informasjonskapsler)

Når du besøker nettstedet vårt registrerer vi ulike typer anonymisert informasjon om deg som bruker i en «Cookie.» En cookie er kort fortalt en liten fil som lagres lokalt i din nettleser. En cookie kan ikke utføre handlinger, kontrollere ting eller være skadelig/inneholde virus.

Hvilken informasjon registreres om deg som bruker

Når du besøker SOR på nett registrerer vi ulike typer informasjon om deg som bruker:

  • Din posisjon, ved bruk av en del fra din IP-adresse, posisjonsdata eller lignende
  • Din web-adferd, som hvilke sider du besøker på vårt nettsted, hvor ofte og hva du gjør på de ulike sidene
  • Teknisk informasjon om din nettleser og ditt operativsystem

All informasjon blir automatisk anonymisert, og vil ikke kunne brukes fra verken oss eller en tredjepart til å identifisere deg som person. Informasjonen vil heller ikke bli brukt til markedsføringsformål, kun for analytiske formål.

Hvordan vi samler opplysninger om deg

Informasjon om deg som bruker blir fanget opp og lagret ved hjelp av cookies/informasjonskapsler og i noen tilfeller en del av din IP-adresse, som blir anonymisert og utilgjengelig for oss og tredjeparten.

All datatrafikk mellom din nettleser og våre servere er kryptert, og blir lagret med våre strenge krav til datasikkerhet. Det samme gjelder all trafikk til tredjepartene, som vil være Google Analytics.

Hvordan vi benytter data som er samlet inn på nettstedet

Data om din web-adferd blir brukt til flere ulike formål:

Cookies for analytiske formål

_gat

Eier: Google

Utløper: 1 minutt

Formål: denne cookien brukes til å samle informasjon på konkrete sideelementer som har en Google Tag, som blir opprettet i Google Tag Manager. Informasjonen som blir samlet går på brukeratferden din på nettstedet; primært hva du klikker på og om du benytter deg av forespørsel- eller kontaktskjemaer. Vi samler denne informasjonen for å se hvordan nettsiden oppleves for brukerne, og for å forbedre funksjonalitet og innhold. Informasjonen er helt anonym, og kan ikke knyttes til enkeltperson

_ga

Eier: Google

Utløper: selve cookien utløper etter 2 år, men anonymisert bruker- og hendelsesdata blir fjernet i Google Analytics etter 14 måneder fra datoen dataene ble registrert

Formål: denne cookien brukes til omtrent på samme måte som _gat, men den samler informasjon generelt om brukeratferden din på nettstedet; hva du klikker på, hvor lenge du er på ulike sider, og om du benytter deg av forespørsel- eller kontaktskjemaer. Vi samler denne informasjonen for å se hvordan nettsiden oppleves for brukerne, og for å forbedre funksjonalitet og innhold. Informasjonen er helt anonym og kan ikke knyttes til enkeltperson. Bruker- og hendelsesdata tilknyttet informasjonskapsler, brukeridentifikatorer eller annonseringsidentifikatorer blir oppbevart i Google Analytics

_gid

Eier: Google

Utløper: etter 24 timer

Formål: formålet med denne cookien er det samme som _ga, men denne cookien sin spesifikke funksjon er å skille på brukere av nettstedet. Den gjør dette ved å benytte en del av din IP adresse, og den finner også din omtrentlige plassering ut ifra denne biten av IP-adressen. Stedsdataene er ikke mer nøyaktig enn kommune eller by, og kan ikke knyttes til person. Din IP-adresse vil bli anonymisert både for oss og Google i denne prosessen

Cookies for funksjonelle formål

asp.sid

Eier: SOR

Utløper: etter avsluttet sesjon (når du går til en annen side, eller lukker nettleseren)

Formål: denne cookien er hovedsakelig brukt til å lagre dine innstillinger på nettsiden

spire.auth

Eier: SOR

Utløper: etter avsluttet sesjon (når du går til en annen side, eller lukker nettleseren)

Formål: denne cookien autentiserer at det en ekte bruker som besøker nettsiden og bruker kontaktskjemaet

Sperre for eller slette cookies

Du kan sperre for cookies og slette registrerte cookies i nettleseren din, hvis du ønsker det. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan hindre noe av funksjonaliteten på nettstedet, spesielt cookien «asp.sid» og «spire.auth» .  Nettvett.no har en fin og enkel guide for hvordan man administrerer cookies i forskjellige nettlesere: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Oppbevaring

Dine opplysninger deles ikke med noen, men er en del av innbyggerdatabasen til kommunene Åsnes, Grue og Våler. SOR har databehandleravtale med alle tre eierkommunene og eksterne IT-firmaer som lagrer opplysningene for oss. Alle tre kommunene forvalter personopplysninger innenfor samme regelverk som SOR. Opplysningene oppbevares forsvarlig og i henhold til gjeldende regelverk.

Sletting av personopplysninger fra kundeforhold

Når du ikke lenger har avtaler eller forespørsler med oss vil vi fortsatt ta vare på dine personopplysninger og relevant informasjon fra kundeforholdet. Denne informasjonen slettes fra systemene våre når andre lovverk som stiller krav om lagring og/eller arkivering opphører etter 5 år. Informasjon fra kundeforhold slettes ikke dersom avdekking av straffbar handling eller rettstvist pågår.

Hvordan få innsyn, eller be om korrigering eller sletting av kundeopplysninger

Har du spørsmål om vår behandling av personopplysninger, eller denne personvernerklæringen, eller ønsker innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret, er det bare å ta kontakt med SOR på post@solorrenovasjon.no.

Dersom det oppdages feil ved våre opplysninger, kan du henvende deg skriftlig til Solør Renovasjon IKS for å be om endringer.

Mistanke om autorisert innsyn

Du må konferere med en av våre kontaktpersoner dersom du har mistanke om at det har skjedd uautorisert innsyn fra en av våre ansatte. Kundekontakt vil bistå deg ved bestilling av en utredning. Dersom det avdekkes at din mistanke er berettiget, vil du bli underrettet om det. Du vil få informasjon om at saken blir håndtert av SOR, samt at den rapporteres til Datatilsynet.

Vi gir svar på alle bestillinger om innsyn så raskt som mulig og senest innen 30 dager. Noen tilfeller kan ta lang tid, hvis det skjer gir vi deg beskjed og holder deg oppdatert underveis.

 

 

Zoom inn for a se henting steder
loading...